Samtalerummet

Det kan være svært at træffe beslutningen om at begynde hos en psykolog. Fordommene om psykologer er mange, og det kan stadig være et tabu for det enkelte menneske. Her kan du læse om, hvordan det er at gå hos mig.

Om at gå til psykolog

Jeg er som din psykolog en neutral og professionel person, som du ikke behøver at tage hensyn til, som du ellers ville gøre overfor en ven eller et familiemedlem. Du kan i princippet tale med mig om alt. Samtalen tager udgangspunkt i det, som er vigtigt for dig at tale om. Når du oplever at være i en svær situation, kan man have så mange tanker og følelser, at det bliver overvældende og vanskeligt at være i. I samtalerne med mig modtager du den støtte, der skal til for at få sat ord på dine problemer og det, der fylder omkring dem. Du kan også tale om, hvordan du kan forholde dig til andre mennesker. Det kan være familien, venner og kolleger. På den måde opnår du indsigt og afklaring og nye muligheder for at handle. Mange oplever en stor lettelse over at have fundet et menneske at betro sig til og en taknemmelighed over de redskaber, de får til brug for resten af livet.

Psykoterapi virker

Psykoterapi har vist sig særdeles effektivt til at lindre og helbrede psykiske smerter. Dette er også anerkendt inden for den videnskabelige verden. Der findes mange måder man kan praktisere psykoterapi på, og her er det vigtigt, at du finder en psykolog, der anvender den metode, der virker for dig. Dette valg kan selvfølgelig være svært at træffe, hvis du aldrig har været i terapi før, eller ikke har kendskab til psykoterapeutiske metoder. Derfor anbefaler jeg, at du ringer og får en gratis forsamtale med mig, inden du bestiller tid.

Dit samtalerum

Min praksis ligger i Kalundborg. I Kalundborgområdet er der mange naturskønne steder og jeg kan anbefale dig, at du benytter omgivelserne til at få ”luftet hovedet”. I min praksis er der adgang til toilet og venteværelse. Når du ankommer, tilbyder jeg dig vand, the eller kaffe. I samtalerummet vil du have mulighed for at sidde i sofaen eller lænestolen. Jeg selv sidder overfor dig, så vi har mulighed for at opnå en god kontakt under samtalen.

Forløbet

Det kan variere meget hvor mange sessioner, man som klient har brug for. Fra gang til gang aftaler vi en ny tid og efterhånden, som du mærker fremskridt, øges tiden mellem hver session. Når du føler dig klar, kan vi sammen afslutte forløbet. Du vil altid være velkommen til at kontakte mig igen, hvis en ny problematik skulle opstå, eller hvis du trænger til at få genopfrisket de redskaber, du har fået hos mig.

I sommeren 2022 mistede jeg min kone efter 34 års samliv og med ganske kort sygdom. Min hverdag faldt fuldstændig fra hinanden, jeg var i dyb sorg og jeg var sendt til tælling. Hvad skulle jeg nu? Hvem er jeg uden min kone? Heldigvis fik jeg via omveje kontakt med Anna. Allerede ved første kontakt med hende, havde hun bestilt tider ud i fremtiden til mig.

Anna udviste ved 1. samtale empati og enorm forståelse overfor min situation. Enhver krise i livet er forskellig fra person til person. Jeg følte mig tryg allerede fra starten og langsomt fik Anna bearbejdet min sorg. Hun fik mig til at forstå hvem jeg var og de ting jeg følte var helt normalt. Jeg har ikke kunne stille hende et spørgsmål eller problemstilling, jeg ikke har fået et svar på eller et råd. Ved at Anna er på den måde hun er, åbner jeg stille og roligt op for hende og får dermed den hjælp jeg har brug for.

Anna har igennem hele perioden været min hjælperytter, da der har været nogle store bjerge der skulle bestiges. Jeg ved, at der stadig kommer bjerge undervejs, men jeg slipper ikke min hjælperytter.

Hele processen og livet efter min kones død, har været hård og smertefuld. Jeg ved ikke hvor jeg var havnet, hvis jeg ikke havde haft Anna Gro Wajn. Tusinde, tusinde tak for hjælpen.

Mand, 58 år

Anna har virkelig haft en kæmpe positiv virkning på mit liv og de problemstillinger som jeg har haft svært ved. Samtalerne med Anna var mit trygge frirum til at få gennemarbejdet de ting som kan tumle rundt i hovedet. Lige så venlig og rar hun ser ud og beskriver sig på sin hjemmeside, er også det som jeg er blevet mødt med ved hver eneste samtale.

Mand, 21 år

Jeg giver Anna min varmeste anbefaling! Da jeg henvendte mig til Anna, var jeg meget skeptisk omkring at skulle starte til psykolog. Dette blev dog hurtigt ændret, da jeg trådte ind i lokalet. Jeg fik en følelse af, at her var det okay at ”give slip” og være sårbar. Jeg føler mig tryg, og det er efter min mening noget af det, jeg vægter højest under et psykologforløb! Anna har et godt overblik og nogle fantastiske løsninger, der rent faktisk virker! Anna er supergod til at lytte, give plads og tage tingene i ens eget tempo. Jeg har i dette forløb allerede fået en masse gode redskaber, som hjælper mig i min hverdag, hvor jeg blandt andet lærer at lytte til mig selv, min krop og hvad mit behov er.

Kvinde, 28 år

I mit forløb med Anna har jeg oplevet en professionel og meget empatisk tilgang til de problemstillinger jeg har. Anna har udvist stor forståelse for min livssituation, hurtigt lokaliseret problemerne og givet redskaber til at løse problemerne. Anna har en rolig og tillidsskabende udstråling der gør at det er let at tale om det man har på hjertet.

Kvinde, 60 år

Jeg er en 66 årig kvinde, som aldrig før har været ramt af stress, angst eller depression. Men ak, efter corona og familiær stress, lå jeg der pludselig og med hjælp af medicin og Anna fik jeg det fint igen.

Jeg kom til Anna, lidt forhåndsindtaget af hvad en Psykolog var for en, men blev straks mødt af en smilende, sød og empatisk person, som spurgte til mine forventninger, hvortil jeg svarede at jeg ikke orkede at skulle starte helt tilbage til fortiden.

Til det svarede Anna, ”Nu er jeg jo Psykolog og ikke Arkæolog.” Så var vi på bølgelængde, og jeg har haft megen glæde af de små ”værktøjer” hun har lært mig at bruge.

Så man kan sagtens komme med sine problemer, og gå lettet ud igen. Tak for rigtig gode timer.

Kvinde, 66 år

Jeg har før i tiden været igennem et længere psykolog forløb inden jeg startede ved Anna, men jeg følte at jeg trængte til at få vent nogle ting, samt få genopfrisket nogle værktøjer. Ved Anna blev jeg mødt af en åben og lyttende kvinde. Hun hjalp mig videre og gav mig teknikker og redskaber til at komme ud af mine angst/panik anfald. Skulle jeg i fremtiden få behov for psykolog hjælp igen, er det helt klart hende jeg vil kontakt.

Kvinde, 23 år

At gå til psykolog er som regel noget, der rammer blandede følelser. For mit vedkommende var det helt nyt og nervepirrende, derfor lettere angstprovokerende.
Anna er en utrolig rar, rolig og nærværende person, med særlig evne til at skabe tryghed og ro. Hun husker dig og jeres samtaler tydeligt fra gang til gang, og sætter en ære i at finde essensen i netop din situation. Der bliver aktivt lyttet til én samtidig med, at der formidles rådgivning uden at føle sig belært eller misforstået. Hun er konkret i sin tale og sætter en ære i klar kommunikation bl.a. når man er nået et mål eller en opgave, som fortjener ros.
Jeg kan varmt anbefale at gå hos Anna, som helhed i klinikken og som psykolog, men især for den person hun formår at være, når man har det svært.

Kvinde, 28 år

Anna har hjulpet mig virkelig meget gennem mit stressforløb. Hun gennemskuede hurtigt, hvem jeg er som person og så gennem min facade. Hun er behagelig at tale med og er yderst professionel. Hos Anna kan jeg tale frit og fortroligt.

Kvinde, 28 år

Sygemeldt med stress

Jeg følte enorm skyld og skam over at være blevet sygemeldt med stress fra mit arbejde i sundhedssektoren, som jeg brænder for.

Jeg var endt i frit fald ”sparket” ud fra et ”dårligt arbejdsmiljø-fly” med en faldskærm på ryggen, uden viden om hvilket håndtag/snor der ville udløse faldskærmen.

Jeg kunne kun se afgrunden komme susende imod mig. En ven gav mig et telefonnummer til psykolog Anna Gro. Det telefonnummer var som at få en manual. Jeg ringede op, indtalte en besked, da der var noget tillidsvækkende i Annas stemme på telefonsvaren.

Da Anna ringer tilbage. Føles det som om hun hiver i faldskærmens udløser.

Gennem samtalerne hos Anna er jeg blevet guidet til selvforståelse og har fået pudset ”livets briller”, så jeg nu kan se landingspladsen og troen på at jeg vil lande sikkert som et helt menneske.

Jeg har fået redskaber til, at blive klogere på hvordan jeg kan tage styring i mit liv, også når det indre kompas er på kollideringskurs.

Jeg er blevet bedre til at turde mærke og lytte til min krop. At min krop reagerede sundt på noget sygt og dysfunktionelt på min arbejdsplads og at det ikke var mig der var svag.

Det at møde professionel og menneskelig forståelse fremfor ynk og fordømmelse når livet gør ondt, når man er i krise, er en enorm lettelse og helbredende befrielse.

Kvinde, 52 år